9 dec, 2019 21:46
3 515
0
Țîcu: 3 motive pentru care Filat a fost eliberat din închisoare
9 dec, 2019 21:46
3 515
0

Noul președinte al PUN Octavian Țîcu a dat trei motive pentru care fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din închisoare. Acestea ar fi: banii, „miza adevărată a Moscovei” și război cu Partidul Democrat.

Foto: tv8.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Țîcu este convins că la eliberarea lui Filat ar fi fost implicat și președintele țării Igor Dodon.

„Eu pot să vă spun  trei motive pentru care a fost eliberat Vad Filat. Primul sunt banii. El a plătit pentru asta. – A plătit administrației penitenciarului? – Nu. Lucrurile se fac altfel. Unicul om care avea capacități de a-l elibera este Igor Dodon. 

Al doilea lucru care îmi confirmă această poziție este faptul că miza adevărată a Moscovei în totdeauna în R. Moldova a fost fragmentarea dreptei. cu cât mai mulţi unionişti şi partide pe dreapta, cu atât cei de pe stânga sunt mai puternici. Vlad Filat a fost scoc pentru a crea iluzia unei fragmentări ai dreptei. În al treilea rând Vlad Filat are de purtat un război cu PD-ul”, a spus Țîcu în cadrul emisiunii.

Vlad Filat a fost eliberat la data de 3 decembrie.

În luna august, pedeapsa lui acestuiat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter