main logo
1397

Testul integrității pentru funcția de șef al IGP: Case, mașini, donații și dosare

Dintre cei șase candidați la funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției, doi locuiesc în case la sol, care valorează câteva milioane de lei.

Testul integrității pentru funcția de șef al IGP: Case, mașini și dosare

Unul dintre aceștia are statut de bănuit în cadrul unui dosar penal instrumentat de Procuratura Anticorupție. Un alt pretendent este finul de cununie al fostului șef adjunct al instituției, Gheorghe Cavcaliuc, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Acesta și-a procurat, în urma unui contract de investiții, un apartament de 115 m.p. în Chișinău, iar în ultimii doi ani a obținut donații de 140 mii de lei, iar la cumetrie nu mai puțin de 15 mii de euro. 

Majoritatea candidaților la funcția de șef al IGP indică în declarațiile lor de avere și interese că ar fi vândut sau cumpărat în ultimii ani automobile cu prețuri sub cele de piață.

Șase candidați au fost admiși la concursul pentru suplinirea funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Aceștia sunt Fredolin Lecari, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Ivan Cebotaru, șef al Direcției de Poliție a autonomiei Găgăuze, Viorel Cernăuțeanu, șef al Direcţiei juridice a IGP, Dumitru Cebotari, șef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Bălți, Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru combaterea traficului de persoane și Vladimir Negura, șef al Direcției relații internaționale și asistență externă din cadrul IGP. 

Cei șase pretendenți la șefia IGP urmează să participe la proba scrisă din cadrul concursului, care va avea loc la 9 iulie, iar ulterior, la interviu.

Până vor trece testele din concurs, ZdG a făcut o radiografie a averii și a trecutului acestora, încărcat de litigii, iar într-un caz, și cu un dosar penal.

Citiți continuarea pe Zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării