main logo
601

Tentativa de puci, examinată de comisie. PDM: Vânătoare de vrăjitori

Gheorghe Cavcaliuc, Valeriu Cemârtan și Alexandru Cladco au fost audiaţi privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale.

Tentativa de puci, examinată de comisie. PDM: Vânătoare de vrăjitoriFoto: cotidianul.md

PDM a anunţat că niciun deputat sau membru de partid nu se va prezenta la audierile organizată de această comisie, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Potrivit preşedintelui comisiei, Mihai Popşoi, la şedinţa de astăzi urma să fie audiat şi fostul secretar general al Guvernului, Lilia Palii. 

El a adăugat că Alexandru Cladco, președintele Asociației Procurorilor, a fost întrebat despre scrisoarea semnată de 612 din cei 637 de procurori din R. Moldova în sprijinul fostei guvernări şi acesta a specificat că scopul acelei scrisori fusese altul decât declararea susținerii pentru guvernarea PDM.

Popşoi a opinat că refuzul democraților de a veni la audieri ar „desconsidera voința cetățenilor de a afla adevărul” şi a menţionat că membrii comisiei dispun de suficiente informații despre ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova la începutul lunii iunie. 

Comisia va veni cu un raport detaliat despre situaţia din 8-14 iunie 2019 până la finele anului, iar pe parcursul lunii octombrie vor fi audiaţi şi alţi foşti demnitari.

Astăzi, Partidul Democrat din Moldova a anunțat că niciun deputat democrat sau alt membru al PDM nu va participa la așa-numita “vânătoare de vrăjitori”, care are un singur scop: “să intimideze și să denigreze principala forță de opoziție, PDM, în plină campanie electorală”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării