main logo
542

Tentativa de puci din iunie: Popșoi anunță cine vor fi audiați

Comisia parlamentară de anchetă (Cpa) pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de Partidul Democrat prin intermediul Curţii Constituţionale (CC) şi al Procuraturii Generale, intenţionează să-i audieze pe toţi foştii judecători ai CC care se aflau în această funcţie în timpul evenimentelor din 7-14 iunie.

Tentativa de puci din iunie: Popșoi anunță cine vor fi audiați

Potrivit Infotag, anunţul a fost făcut vineri, în cadrul unui briefing desfăşurat după audierile parlamentare, de către preşedintele Comisiei, Mihai Popşoi, care a subliniat că "foştii judecători vor fi audiaţi în ultimul rând", transmite Știri.md.

"Acesta este cel mai important aspect al anchetei. Dar am considerat că trebuie să-i audiem la urmă. La fel de important este să examinăm acţiunile sau inacţiunile procuraturii, poliţiei şi oficialilor", a spus Popşoi.

Potrivit lui, audierile de vineri sunt desfăşurate pentru a cincea oară".

"Vrem să ne pregătim. Şi toate aceste audieri ne ajută că avem o discuţie fructuoasă cu foştii membri ai Guvernului şi cu judecătorii Curţii Constituţionale", a spus el, fără a exclude posibilitatea că ar putea fi audiaţi şi deputaţii democraţi Igor Vremea şi Sergiu Sîrbu.

Vicepreşedintele Parlamentului şi-a exprimat speranţa că informaţiile primite în cadrul audierilor vor permite "să construim puzzle-ul şi să obţinem o imagine completă a ceea ce s-a întâmplat în acele zile fierbinţi".

Întrebat dacă "decizia Curţii Constituţionale privind desfăşurarea alegerilor anticipate în baza sistemului mixt a fost luată sub influenţă politică", Popşoi a răspuns: "probabil că da".

"Ca politician, nu vreau să comentez deciziile Curţii Constituţionale. Dar risc să presupun că la CC va fi depusă o sesizare privind necesitatea revizuirii acestei hotărâri", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării