main logo
4006

Tauber, obligată să prezinte în 24 de ore un raport financiar complet

În cadrul ședinței de astăzi, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a prezentat rapoartele financiare a concurenților electorali.

Tauber, obligată să prezinte în 24 de ore un raport financiar completFoto: realitatea.md

Potrivit lui Postică, conform programului calendaristic indicat în cazul celui de-al doilea scrutin, concurenții electorali au trebuit să prezintă rapoartele privind finanțarea campaniilor electorale la data de 26 noiembrie 2021 și 3 decembrie 2021, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie au depus rapoartele: Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic „ȘOR”, Platforma Demnitatea și Adevăr și Partidul Politic Acțiune și Solidaritate.

Și de această dată se pare că membrii Partidului politic „ȘOR” au prezentat un raport financiar eronat. 

„Partidul politic a reflectat în raport, sold la începutul perioadei de raportare în mărime de 4.642,50 lei. Venituri de la o persoană fizică din țară în sumă de zece mii lei și cheltuieli pentru circumscripția electorală Bălți în mărime de 5.025,50. În lista donației mărfuri, obiecte, lucrări sau servicii pentru circumscripția electorală Bălți conține evaluări de 1.400 de lei.

Declarația privind mijloacele bănești depusă în fondul electoral a fost prezentată Comisiei la data de 30 noiembrie, adică exact în aceeași dată când banii au fost vărsați în cont. 

Din suma de 10 mii de lei pe data de 30 noiembrie au fost efectuate plăți în valoare de 10.000 de lei. Ulterior la data de 2 decembrie din suma de zece mii de lei transferată pentru plata plasarea materialului publicitar au fost returnate mijloace bănești în sumă de 6.500 lei din motiv că serviciile nu au fost prestate deplin. Respectiv soldul mijloacelor bănești la finele zilei de 3 decembrie constituia 8.817 lei. 

Sunt incluse informații, la data de 3 decembrie, privind folosirea temporară a aparatajului muzica, ecran, podium, sunet. Contactați la prețul de 2.200 lei.

Anterior în raportul prezentat pentru 12 noiembrie, la fel pentru același echipament a fost estimat de concurent la prețul de 10.000 de lei. 

În această situație, Comisia are dubii rezonabile referitoare la diminuarea intenționată a prețului real, cel puțin cu 7800 de lei pentru folosirea aparatului muzical, la data de 3 decembrie. În acest sens, membrii CEC au înregistrat o sesizare în acest sens”, a spus Pavel Postică.  

Pavel Postică a mai menționat că la data de 3 decemrbie, pe scenă au evoluat cel puțin șase artiști, însă prețul serviciilor prestate de aceștia nu a fost indicat sub nicio formă în raportul financiar raportat.

În acest sens, concurentul Electoral al Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber este obligată să prezinte Comisiei în termen de 24 de ore, adică până la 5 decembrie ora 16:00 raportul privind finanțarea campaniei electorale pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2021, corectat și completat cu informația lipsă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării