main logo
5928

Tauber îl propune pe Șor la funcția de președinte al Parlamentului

Partidul Politic Șor, care a obținut în urma alegerilor parlamentare șapte mandate de deputat, îl propune pe liderul formațiunii, Ilan Șor, pentru funcția de președinte al Parlamentului.

Ilan Șor, propus la funcția de președinte al ParlamentuluiTauber îl propune pe Șor la funcția de președinte al Parlamentului

„Propunerea vine în contextul în care nu există o claritate cu privire la formarea unei majorități, dar și pentru ca Parlamentul să-și înceapă cât mai repede activitatea”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, de către vicepreședinta partidului, deputata Marina Tauber, până la ședința de constituire a Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Suntem unicul partid, iar președintele nostru este prima persoană în politica moldovenească care a demonstrat grijă adevărată pentru cetățeni, prin fapte, nu prin vorbe și promisiuni deșarte. Credem că acordarea acestei importante funcții de stat unui reprezentant al opoziției va demonstra cât de gata este clasa noastră politică de compromisuri și de democrație adevărată”, a declarat Marina Tauber.

Parlamentara a menționat că reprezentanții formațiunii au venit în Parlament să arate cum „cu propriile eforturi poți soluționa cele mai complexe probleme ale cetățenilor”. Potrivit ei, în pofida speculațiilor și a acuzațiilor nefondate la adresa partidului, acesta se va poziționa în „opoziție responsabilă”. „În opoziție responsabilă, pentru că nu putem să negociem principiile noastre și viitorul prosper al locuitorilor țării noastre. Nu putem și nu ne vom juca cu obligațiunile și responsabilitățile noastre față de cetățeni”, a notat Marina Tauber.

Deputata a mai spus că parlamentarii formațiunii au elaborat mai multe inițiative menite să schimbe calitatea vieții. Acestea țin de implementarea strategiei de dezvoltare a gospodăriilor agricole colective – colhozurile. De asemenea, partidul va insista pe adoptarea unui proiect de lege care prevede eliberarea medicamentelor gratuite pentru pensionari, dar și o inițiativă care să prevadă că pensia va constitui 80% din salariu mediu pe economie. Formațiunea mai propune anularea imunității deputaților.

Reprezentanții Partidului Șor nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării