main logo
631

Tauber, despre inițiativa majorării TVA-ului în industria HoReCa

Fracțiunea partidului Șor a părăsit plenul Parlamentului în timp ce deputații dezbăteau proiectul de lege care presupune majorarea TVA-ului în industria HoReCa.

Tauber, despre inițiativa majorării TVA-ului în industria HoReCaFoto: Știri.md

Deputata Marina Tauber cataloghează inițiativa legislativă drept „o crimă împotriva micului bussines” și a declarat că fracțiunea pe care o reprezintă nu o va vota, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Am părăsit sala de ședințe pentru că niciodată nu am primit un răspuns calitatv din partea celor care prezintă aceste inițiative legislative. 

Este, probabil, pentru prima dată în istorie când proiectul este prezentat în plenul Parlamentului neavând aviz pozitiv din partea comisiei de profil”, a declarat Tauber cu privire la proiectul de lege. 

Marina Tauber a ținut să exprime dezacordul fracțiunii Șor cu proiectul de lege care, dacă va fi votat, va face posibilă majoararea TVA-ului în industria HoReCa.

„Ceea ce privește proiectul dat și prezentarea lui, poziția fracțiunii Șor este că proiectul de lege este o esență a capacității guvernării actuale. 

Dragi deputați, voi chiar sunteți capabili doar să distrugeți oamenii și mediul de afaceri? Aceste intitațive sunt ca o otravă pentru economia țării noastre, voi striviți tot ce poate sa apara pe pamantul acestei țări”, s-a adresat Tauber majorității parlamentare. 

„Cu regret, prin acțiunile dumneavoastră vedem că vă comportați ca simpli suporteri ai ocupanților. Ați finalizat procesul de dezoligarhizare și vă îndreptați spre micul business? Acest proiect de lege este o crima în raport cu micul business”, a conchis Tauber.

Știri.md amintește că Guvernul a aprobat o serie de modificări fiscale, printre care revenirea la cota TVA de 20%, criticate de mediul de afaceri și de opoziția parlamentară. Precizăm că măsurile fiscale au primit aviz pozitiv din partea Guvernului, dar urmează să fie aprobate de Parlament. 

În aceste momente proiectul de lege este dezbătut în Parlament. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării