270
0
Tauber: CC suferă în aceste zile un prejudiciu de imagine
270
0

„Curtea Constituțională suferă în aceste zile un prejudiciu de imagine mult mai grav decât atunci când fosta ei componenţă adoptase într-un termen record câteva decizii ce împingeau actualul parlament spre dizolvare”.

De această părere este deputata Partidului Șor, Marina Tauber, transmite Știri.md.

Deputata susține că unica soluție pentru a rezolva criza de imagine fără precedent a CCM este „metoda sacrificiului”. 

„Judecătorii aleşi recent trebuie să îşi sacrifice carierele de dragul reputaţiei Curţii. Dar au ei oare atâta dragoste de ţară şi atâta respect pentru reputaţia instituţiilor statului nostru încât să plece din funcţii pentru a servi o cauză atât de nobilă? Puţin probabil. Faptele lor ne arată că pe ei îi interesează cel mai mult puterea şi funcţiile.

Noi cerem demisia in corpore a tuturor judecătorilor numiţi recent la Curtea Constituțională şi organizarea unui nou proces de selectare a judecătorilor. E necesar un proces corect care să nu mai provoace neîncredere în CCM. Altă soluţie nu există. Toate deciziile actualei componenţe nu vor fi credibile. Deci, mingea e în terenul majorităţii parlamentare şi a Curţii Constituţionale. Să vedem acum dacă ei vor pica sau nu acest test de onoare!”, a declarat Tauber pe pagina sa de Facebook.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter