2 octombrie, 17:55
944
5
Tauber, Apostolva și alți 2 acționari ai Unibank, scoși de sub urmărire penală
2 octombrie, 17:55
944
5

Încă patru acționari, printre care deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind ”frauda bancară”.

Colaj: știri.md

Aproape acum o lună au fost scoși de sub urmărire penală șase acționari ai Unibank, inclusiv a fostului Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, transmite Știri.md.

Un an în urmă, Procurorul General interimar a solicitat în Parlament ridicarea imunității celor două deputate, acestea fiind private de libertate.

Ulterior, cei zece acționari ai Unibank au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

În urma studierii minuțioase a probatoriului, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate.

În concret, ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală, confruntări între învinuiți/bănuiți și martori, măsuri speciale de investigații, s-a constatat că în acțiunile învinuiților nu se regăsește elementul obligatoriu al infracțiunilor, și anume intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material.

Urmărirea penală în episodul privind acționariatul Unibank din ”Frauda Bancară” continuă, iar Procuratura va informa, în limitele legii, despre evoluțiile acestora.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter