main logo
3012

Tatăl lui Octavian Țîcu, demis după ce istoricul candidează la alegeri

Dumitru Țîcu, tatăl lui Octavian Țîcu și candidatul ACUM la alegerile parlamentare, a fost demis din funcție săptămâna trecută. Aceasta activa în calitate de medic în satul Costuleni.

Tatăl lui Octavian Țîcu, demis după ce istoricul candidează la alegeriTatăl lui Octavian Țîcu, demis după ce istoricul candidează la alegeri

Potrivit lui Octavian Țîcu, tatăl său și-a dat demisia din fucție din cauza participării la alegerile parlamentare, transmite Știri.md

„Tatăl meu este pensionar. Dar de șapte ani după pensionare, a continuat să lucreze la ambulatoriul din sat. Ar mai fi lucrat încă șapte ani, pentru că este viguros și are cei mai înalți indici de performanță ca lucrător medical. Doar că miercurea trecută, pe 26 decembrie, o piticanie a cărui nume nici nu merită să fie pomenit în această poveste, l-a anunțat că nu mai poate fi doctorul satului. 
Tatăl meu ar fi plecat oricum, dar avea un vis. În martie 2020 ar fi împlinit 50 de ani de când a devenit doctorul satului și ar fi vrut atunci să plece împăcat și liniștit, așa cum a fost întotdeauna. Doar că satrapii regimului n-au mai așteptat și l-au dat afară”, a scris Țîcu pe pagina sa de facebook. 

Tot el menționează că de mic copil, tatăl i-a cultivat curajul, caracterul și spiritul de competiție, a fost alături de el la fiecare titlu de campion al R. Moldova pe care l-am câștigat și l-a încurajat să intre în politică, chiar dacă știa că vor fi consecințe. 

„Nu țin minte să fi avut eroi. Cei care i-am imitat sunt demult depășiți de lucrurile pe care le-am făcut în viață. Dar tata este eroul meu. Pentru că a acceptat cu demnitate această demisie, fără să protesteze, deoarece știe că este din cauza mea. Un asemenea gest voi putea să-l depășesc cândva doar dacă voi face același lucru pentru copilul meu. Și nu mi-aș dori vreodată asta, chiar dacă nu voi avea niciun moment de ezitare...” a conchis istoricul Octavian Țîcu și candidatul ACUm în circumscripția ACUm de la Ungheni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării