main logo
627

Țăranu: PDM ar putea rămâne singurul partid pro-european din Moldova

Dacă PL şi PLDM nu votează pentru includerea integrării europene în Constituţie, PDM va rămâne singurul partid pro-european din Republica Moldova, iar ceilalți sunt niște pro-europeni de conjunctură.

Țăranu: PDM ar putea rămâne singurul partid pro-european din Moldova

Opinia a fost exprimată de către analistul politic Anatol Ţăranu, în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

„Am încercat să conving niște persoane din PLDM ca vineri partidul să ia o decizie în favoarea votului pro-european, chiar dacă această inițiativă vine de la adversarul PLDM și PL. Ar putea să se întâmple ca votul de vineri din Parlament să pecetluiască destinul Moldovei pe muți ani înainte. Dacă nu se votează, PDM rămâne singurul partid pro-european din Republica Moldova, iar ceilalți sunt niște pro-europeni de conjunctură”, a declarat Anatol Ţăranu, transmite Ştiri.md cu referire la Timpul.

Ţăranu a mai spus că dacă vor vota împotrivă, PLDM şi PL vor fi stigmatizați pentru toată viaţa.

„Cei care nu vor vota această schimbare în Constituție, vor fi stigmatizați pentru toată viața. Pe dânșii, deocamdată îi duce mintea doar să se desolidarizeze de Plahotniuc, dar mintea nu le șoptește că, desolidarizându-se de Plahotniuc în asemenea fel, ei, de fapt, se solidarizează cu Dodon”, a precizat Ţăranu.

În cadrul aceleiuaşi emisiuni, analistul politic Vlad Darie a declarat că, dacă PLDM și PL nu își vor da votul, nu vor mai fi, cu certitudine, în Parlament.

„Este o chestiune foarte profundă. Dacă se întâmplă vineri o minune și se votează, totuși, este al doilea lucru ca importanță după Declarația de Independență. Dacă PLDM și PL nu își vor da votul, nu vor mai fi, cu certitudine, în Parlament. Acești deputați vor regreta încă mult timp, pentru că este o șansă istorică să se reabiliteze cumva”, a spus Darie. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării