1 675
2
Tănase, despre sesizarea depusă de Robu la Curtea Constituțională
1 675
2

Motivul adresării procurorului general interimar la CC cu solicitarea de a i se oferi o interpretare a articolului 307 din Codul penal trezește semne de întrebare, iar noua componență a Curții ar trebui să respingă această solicitare.

Foto: deschide.md

De această părere este Alexandru Tănase, fost președinte al CCM, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Potrivit lui Tănase, există deja o hotărâre a CCM la acest subiect și chiar și o opinia a Comisie de la Veneția, care se arată rezervată vizavi de acest articol.

„Este neclar care a fost intenția domnului procuror general interimar, depunând această sesizare. Dacă ar fi să admitem prin absurd că judecătorii constituționali ar putea să fie urmăriți penal pentru hotărârile pe care le adoptă, asta ar însemna instituirea unui control procuroresc asupra CCM, ceea ce nu cred că se va ajunge la așa ceva. La ora actuală avem o componență nouă a CCM, ei au timpul suficient să o examineze. Mai mult, Guvernul vrea să anuleze acest articol. Este un articol care permite abuzuri foarte mari și o interpretare foarte inadecvată a normei penale”,  a declarat Alexandru Tănase la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Procurorul general interimar s-a adresat la CCM pe 21 august. În sesizarea sa, procurorul general cere Curții să explice dacă este permisă pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor constituționali pe durata exercitării mandatului și după încetarea acestuia, fără avizul prealabil al Curții Constituționale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter