main logo
1992

Surse: Veaceslav Garștea candidează la șefia Poliției

Veaceslav Garştea, şef-adjunct al Poliţiei de Frontieră, și-a depus miercuri candidatura pentru preluarea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei (IGP).

Surse: Veaceslav Garștea candidează la șefia PolițieiFoto: curentul.md

Potrivit unor surse din cadrul Președinției, acesta și-a depus dosarul în cadrul concursului la scurt timp după ce ministrul de Interne, Andrei Năstase, i-a cerut demisia din funcția pe care o ocupă în prezent, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

Miercuri, în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, unul dintre principalele subiecte abordate a fost contrabanda efectuată prin intermediul punctelor de trecere a frontierei cu mai multe produse interzise. 

Subiectul a stârnit discuții aprinse în cadrul ședinței CSS, iar reprezentatul poliției de frontieră, Veaceslav Garștea, a fost unul dintre principalii vizați de criticile ministrului de Interne, Andrei Năstase.

Potrivit unor surse de la Președinție, Garștea ar fi fost acuzat că se face direct responsabil de contrabanda cu chihlimbar, țigări, anabolizante și spirt, despre care s-au făcut mai multe dezvăluiri în spațiul public în ultimele zile.

Mai mult decât atât, Năstase i-a cerut lui Veaceslav Garștea demisia din funcție, menționând că ar urma o anchetă în privința activității acestuia ca șef-adjunct al poliției de frontieră.

Garștea nu doar că a ignorat solicitarea ministrului de Interne, la scurt timp după ședința CCS depunându-și dosarul în cadrul concursului pentru conducerea Inspectoratului General al Poliţiei (IGP).

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat după ședința CSS că „săptămânal”, prin aeroportul din Chișinău se făcea contrabandă cu „două tone de chihlimbar”. Reprezentanții procuraturii și poliției de frontieră au cerut însă „dovezi” în acest sens.

Garștea activează în cadrul poliției de frontieră din 2014. Între 2014 și sfârșitul anului 2016 el a fost șef al sectorului poliției de frontieră pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării