main logo
11086

Surse: Plahotniuc va fi propus pentru funcția de premier la mitingul PDM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) organizează o serie de mitinguri sub forma unor întâlniri publice cu electoratul, la care vor participa circa 50.000 de oameni.

Surse: Plahotniuc va fi propus ca premier la mitingul PDM

Aceste întâlniri sunt autorizate în perioada 5-9 iunie curent, în Piața Marii Adunări Naționale, în fața Parlamentului și Președinției, între orele 09:00 și 00:00, în toate cele cinci zile, transmite Știri.md.

Potrivit unor surse Unimedia, care au solicitat să le păstrăm anonimatul, susținătorii PDM ar fi fost mobilizați ca la manifestațiile ce urmează să aibă loc în centrul Capitalei, să se ceară candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a fost întrebat de mai multe ori despre ce va fi la miting, însă acesta a evitat să ofere unele detalii.

Potrivit dispoziției, PDM va amplasa o scenă, aparataj de sonorizare, bannere, tomberoane și blocuri sanitare.

Pentru a asigura ordinea publică în timpul manifestațiilor din centrul Capitalei pe care le pregătesc cei din PDM, va fi mobilizată Poliția, iar, dacă va fi necesar, va fi sistat temporar traficul pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Maria Cebotari și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Știri.md amintește că expertul portalului Regional Trends Analytics, Vladimir Rotari, nu exclude că acţiunile în masă ale Partidului Democrat din centrul Capitalei, preconizate pentru 5-6 iunie, s-ar putea transforma în "lovitură de stat a poporului".

Totodată, martorii au declarat că organizațiile teritoriale ale Partidului Democrat (PDM) mobilizează oamenii pentru a veni la mitingurile planificate de democrați în următoarele zile la Chișinău.



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării