Surse: Plahotniuc ar susține financiar un candidat din România
20 noiembrie, 22:19
1 036
2
Surse: Plahotniuc ar susține financiar un candidat din România
20 noiembrie, 22:19
1 036
2

Fostul europarlamentar român, Adrian Cristea, ar fi susținut financiar la alegerile Legislativului de peste Prut de către Vlad Plahotniuc.

Acesta este al doilea candidat din lista Partidului Social Democrat Buzău, transmite Știri.md cu referire la Zugo.

Anterior, presa scria că ex-europarlamentarul ar fi un apărător a Partidului Democrat (PDM) și a lui Vladimir Plahotniuc atunci când era la conducere.

Atunci, Cristea exercita funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) și Președinte al Delegației pentru Republica Moldova în Parlamentul European.

Candidatul a fost deseori unica sursă de știri favorabile despre PDM, venite din Parlamentul European.

De asemenea, Cristea ar fi dat dovadă de mult mai multă loialitate față de Partidul Democrat și Plahotniuc în comparație cu alți europarlamentari români care ar fi colaborat cu formațiunea.

Pe fundalul acestor evenimente, în perioada electorală pentru alegerile parlamentare de peste Prut de pe 6 decembrie s-au intensificat tot mai mult zvonurile privind relațiile strânse dintre Plahotniuc și Cristea.

Se presupune că locul doi în lista candidaților pe lista PSD ar fi fost asigurat din banii ex-liderului democrat, garantându-i lui Cristea acces în Legislativ.

În context, unii experți fac referire la evenimentele din 2010, Plahotniuc a acces în Parlament, fiind inclus în lista PDM, tot pe locul 2, cu doar o săptămână înainte de alegeri.

Unele voci afirmă că prin acest gest Plahotniuc îi mulțumește lui Cristea pentru loialitate și serviciile anterioare, altele susțin că oligarhul și-ar asigura astfel niște persoane de încredere în Parlamentul de la București, pentru a-și rezolva anumite probleme.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter