main logo
791

Surse: Nume propuse de Blocul ACUM la conducerea a două ministere

Deși ieri Maia Sandu a anunțat că ar exista deja o listă cu persoanele pe care le propun la șefia ministerelor, surse din cadrul Blocului ACUM ne anunță că abia la această oră se discută despre candidați.

Surse: Nume propuse de ACUM la conducerea a două ministere

Pentru funcția de ministru al Economiei, ar fi fost înaintat Vadim Brânzan, care locuiește în prezent în Statele Unite ale Americii. În 2016, Brânzan a fost candidat independent la alegerile prezidențiale, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Vadim Brânzan este plecat de mai bine de două decenii în SUA. Și-a făcut studiile la „Harvard Business School”, unde a obținut masterul în administrarea afacerilor (Master of Business Administration). După absolvire a fost angajat la „Merrill Lynch”, una din cele mai mari trei bănci de investiții din lume.

Pentru funcția de ministru al Educației, Blocul ACUM discută candidatura Lilianei Onofrei, vicepreședinte al PAS. Aceasta a fost viceministru al Educației în perioada 2012-2013, când la conducerea ministerului se afla Maia Sandu. Anterior, a fost director de program la SOROS.

Liliana Onofrei și-a făcut studiile la Universitate de Stat, specialitatea Limba și Literatura Română, iar în 2002 a studiat la „Teachers College”, Universitatea Columbia, New York SUA.

Amintim că ieri-seara, în cadrul unei emisiuni televizate, Maia Sandu a declarat că ACUM a identificat persoane profesioniste pentru conducerea ministerelor și ar vrea să discute toate candidaturile cu Partidul Socialiștilor. Majoritatea candidaților ar fi din diasporă, cu CV-uri foarte bune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării