main logo
5782

Surse: Cine sunt cei trei pretendenți la funcția de șef al SIS

Pentru funcția de șef al Serviciului de Informații și Securitate, Președinția ar avea trei pretendenți. Surse din cadrul SIS susțin că se discută candidatura lui Dorin Recean, consilier pe securitate al Maiei Sandu.

Surse: Cine sunt cei trei pretendenți la funcția de șef al SISColaj: știri.md

Președinția ar mai lua în calcul și candidatura directorului executiv al IPRE, Iulian Groza, în prezent, membru în Consiliul Suprem de Securitate. S-ar discut și despre Alexandru Musteață, actual consilier al prim-ministrei Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Dorin Recean a fost ministru al Afacerilor Interne în perioada iulie 2012 până la 10 decembrie 2014 în Guvernul Filat. În acea perioadă, șefa statului, Maia Sandu, ocupa funcția de ministru al Educației. Acesta este din februarie anul curent consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. 

Iulian Groza este director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene. În luna februarie, a fost desemnat, prin decret prezidențial, în calitate de membru în CSS. 

Alexandru Musteață este în prezent consilier al premierului țării, Natalia Gavrilița. A lucrat anterior în cadrul Fundației Soros. L-am contactat telefonic și pe Musteață, pentru a afla dacă i s-a făcut o asemenea ofertă. Acesta a refuzat să facă, însă, orice fel de declarații. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării