main logo
914

Șupac: De ce și de cine a fost ales cel mai periculos scenariu pentru cei 7 turci

Lidera fracțiunii PCRM în Parlament, Ina Șupac, susține faptul că expulzarea celor șapte cetățeni turci din Republica Moldova ridică multe semne de întrebare.

Șupac: De cine a fost ales cel mai periculos scenariu pentru cei 7 turci

În acest sens, dânsa a le-a propus colegilor să fie organizate audieri în cadrul Comisiei parlamentare pe baza acestui subiect. Însă, aceasta nu a fost acceptată, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

„După vacanță, a avut loc prima ședință a Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relațiile interetnice. Mi-am invitat colegii să organizeze audieri în viitorul apropiat în cadrul Comisiei noastre pe tema respectării drepturilor omului în cazul expulzării celor șapte cetățeni turci din Moldova.

Da, audierile închise au avut loc sâmbătă în baza Comisiei Naționale de Securitate, dar nimeni nu a informat în mod oficial fracțiunea PCRM despre acest eveniment.

Judecând după răspunsul confuz al lui Andrian Candu la întrebările jurnaliștilor, chiar și el ca urmare a auzului de sâmbătă nu au înțeles dacă e extrădare, expulzare sau indezirabilitate.

Există multe întrebări. De exemplu, directorului Biroului pentru Migrație și Refugiați. Cea mai simplă întrebare este că la 7 septembrie a declarat jurnaliștilor că „Biroul nu s-a ocupat de acest caz". Între timp, în urma ședinței, Candu a declarat că decizia a fost luată de Birou. Cel mai paradoxal lucru este că directorul Biroului NU era la audieri de sâmbătă.

Întrucât nu este încă clar cine a luat decizia de a trimite șapte cetățeni turci în Turcia. Știind în același timp ceea ce îi așteaptă acolo. 

De ce și de cine a fost ales cel mai periculos scenariu pentru viața acestor șapte oameni?

În cele din urmă, decizia de a organiza audieri în cadrul comisiei noastre nu a fost acceptată.

Mă îndoiesc că la ședința Parlamentului vor exista suficiente voturi pentru a include acest subiect pe ordinea de zi.

Ei bine, așa cum s-ar spune, așteptăm și vom vedea. Doar că am impresia că, ceva bun în viitorul apropiat nu vom vedea cu exactitate”, scrie Șupac pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării