main logo
688

SUA promit ajutor Moldovei în investigarea furtului miliardului

Organele de drept americane vor acorda tot spijinul autorităților din Republica Moldova în investigarea furtului miliardului, precum și a altor cazuri de rezonanță, cum ar fi laundromatul rusesc sau schemele de contrabandă cu substanțe anabolizante.

SUA promit ajutor Moldovei în investigarea furtului miliarduluiFoto: mai.gov.md

Despre aceasta a discutat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, la întrevederea cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, transmite Știri.md

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc cu ocazia prezentării atașatului pe afaceri juridice din cadrul Biroului Federal de Investigații, David Varner, precum și a domeniilor prioritare de activitate ale acestuia. 

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne a reiterat importanța investigării furtului miliardului, precum și a altor cazuri de rezonanță, precum laundromatul rusesc – deconspirat în trecut chiar de ministrul Năstase - sau schemele de contrabandă cu substanțe anabolizante și alte infracțiuni ce țin de spălarea banilor. 

Partea americană a subliniat că va intensifica eforturile de combatere a spălării banilor, informând totodată că în Statele Unite laundromatul rusesc se află deja în curs de investigare.

Alte subiecte discutate au vizat infracțiunile cibernetice și traficul de ființe umane, precum și noul concept pentru cursurile de formare managerială pentru angajații MAI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării