main logo
3398

SUA: Pericol de dezordini în masă după alegerile din Moldova

Ambasada SUA în Moldova atenționează cetățenii SUA despre pericolul eventualelor dezordini în masă în Moldova după alegerile din 24 februarie.

SUA: Pericol de dezordini în masă după alegeri în Moldova

"Cel mai probabil, după alegeri vor avea loc proteste. Chiar și manifestațiile pașnice pot deveni periculoase în orice moment. De asemenea, acestea pot influența circulația transportului în oraș", avertizează Ambasada SUA, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

În acest sens, Ambasada SUA în Moldova îndeamnă cetățenii americani să fie precauți și recomandă evitarea locurilor unde se vor desfășura proteste.

Mesajul Ambasadei a fost publicat la câteva ore după ce președintele Igor Dodon și ambasadorul SUA, Derek Hogan, au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare din 24 februarie. 

Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire din ultima lună. În tot acest timp, Preşedintele Moldovei atrage atenţia misiunilor diplomatice străine asupra pericolului de destabilizare a situaţiei, dacă alegerile nu vor fi corecte şi libere. 

În ajun, pe o reţea socială, Igor Dodon şi-a îndemnat iarăşi susţinătorii să fie gata pentru acţiuni de protest şi de rezistenţă faţă de autorităţile moldoveneşti actuale.

"Pentru prima dată sunt atât de îngrijorat de situaţie. Dar vreau să spun că acum sunt hotărât şi susţinătorii mei la fel", a spus Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării