main logo
604

Sturza: Sandu îi dă mandat lui Dodon în materie de politică externă

Ex-premierul Ion Sturza consideră că președintele Igor Dodon a preluat plenar inițiativa în materie de politică externă și are în ultima perioadă prea multe vizite peste hotare țării.

Sturza: Sandu îi dă mandat lui Dodon în materie de politică externă

Potrivit lui Sturza, asocierea cu ACUM i-a dat lui Dodon un fel de bonitate, de care el se folosește, deși spune fostul premier că "conform Constituției, președintele în Republica Moldova are o funcție mai mult reprezentativă", transmite Știri.md

„Am trăit să o vedem și pe aceasta, doamna Sandu îi dă mandat domnului Dodon în materie de politică externă! Un lucru este cert - în materie de politică Dodon a preluat plenar inițiativa. El se preocupă de justiție (are și tot interesul), are grijă de echilibrul social, este avocatul mediului de afaceri, întoarce aeroportul, face politică externă echidistantă și în interesul statului național, neutru și independent”, scrie Sturza. 

Potrivit fostului premier, Guvernul sincer și onest a recunoscut că sunt ocupați cu reformele și nu au timp pentru așa ceva. "Poate la Moscova, barter cu Dodon pentru EU”.

În acest context, Sturza spune că nu s-ar mira dacă cineva ar veni cu inițiativa "să-l decorăm pe Dodon cu Ordinul Republicii pentru merite deosebite în dezoligarhizare".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării