main logo
1645

Sturza: Oamenii lui Plahotniuc și Șor au încercat să mă liniștească

Oamenii din anturajul lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor ar fi trimis ofițeri SIS la București pentru a găsi informații care să-l compromită pe Ion Sturza, din cauza că fostul premier îi critică dur.

Sturza: Oamenii lui Plahotniuc și Șor au încercat să mă linișteascăFoto: protv.md

Declarațiile au fost făcute de Ion Sturza în cadrul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Lorena Bogza: "Ați fost întotdeauna un critic al regimului Plahotniuc. A existat vreo tentativă de a va sugera să nu mai faceți declarații, să va abțineți?"

Ion Sturza: "El a făcut niște declarații care au fost publicate, că trebuie să termine cu Sturza, nu știu, poate a fost și o încercare de a mă liniști. Mesajele care veneau de la Plahotniuc erau..."cu acest om m-aș împaca și aș încerca să facem ceva". În schimb, din anturajul lui Vlad Plahotniuc au fost mesaje foarte dure."

Fostul premier al Moldovei spune că au fost încercări de a trimite comandori la București pentru a strânge informații și de a-l compromite:

"S-au folosit, inclusiv, ofițerii din Serviciile Speciale, s-au încercat. Numai că acești ofițeri din Serviciile Speciale au venit la mine și mi-au spus, uite, avem așa comandă și mi-au spus cam cât", a spus Sturza.

Totodată, fostul premier al Republicii Moldova spune că "sponsorul" acestor comenzi era Ilan Șor și unii din holding-ul lui mediatic.

Ion Sturza: "Este un tip, Novosadiuc, îi spune agentul informațional sau propagandistic al Federației Ruse în Republica Moldova. Până la urmă, nici eu nu sunt un copil de pe drum, am și eu sistemele mele de protecție."

Ilan Șor era extrem de supărat din cauza sarcazmului cu care-l critică, spune Sturza.

"Totuși, a fost mai mult o inițiativă a anturajului lui Vlad Plahotniuc și a lui Ilan Șor, decât a lui Vlad Plahotniuc personal."

Până la acest moment, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor nu au venit cu reacție la acest subiect.

Vedeți mai jos declarațiile făcute de Ion Sturza, de-a lungul timpului, în adresa lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării