main logo
712

Sturza, la 100 de zile de guvernare ACUM – PSRM: Nu judecați sever Guvernul

Fostul premier al țării, Ion Sturza, a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook cu ocazia a 100 de zile de guvernare ACUM – PSRM.

Sturza, la 100 de zile de guvernare ACUM – PSRM:  Nu judecați severFoto: diez.md

Politicianul consideră că nu trebuie judecat sever actualul Guvern din Republica Moldova, transmite Știri.md.

"Nu știu de unde a apărut asta cu „o sută de zile". Poate din euforia celor veniți(toți!) la guvernare, încă plini de sine, planuri, misiune și viziune. Credeți-mă, trece...

Ca să repari ceea ce s-a stricat din ce... nu s-a construit în trecut nu ajunge nici o sută de ani! Așa că nu judecați sever Guvernul actual din Republica Moldova. Actualii - mă refer strict la ACUM - au preluat puterea pe „nemâncate", dar și ca rezultat al efortului titanic în lupta cu cel mai hidos fenomen, oligarhia. Că a fost detronat „invincibilul' Plahotniuc e meritul lor și, în primul rând, al Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase. Dar știți cum se întâmplă, "revoluția" devorează "revoluționarii". E o etapă. Vin alții și construiesc.

Ușor-ușor, Guvernul intră „în pâine” și în rutina guvernării. Sincer vorbind, cu toate greșelile firești și scuzabile, nu o fac mai rău ca „predecesorii". Ce mă bucură e faptul că o fac onest, cu multă implicare și dorință să schimbe lucrurile spre bine. Republica Moldova capătă o nouă imagine pe extern, finanțele statului se pun în ordine, educația, sănătatea devin o prioritate și multe altele...", a comentat Sturza.

Acesta consideră că cele mai multe restanțe ale guvernării ACUM sunt la capitolul „mariajului" politic de lungă durată cu PSRM.

"Problema este în perceperea oamenilor. Evident că dorim mai mult! Și primul lucru e dezmembrarea regimul oligarhic, care nu numai că nu este dezafectat, dar începe să-și arate colții. De ce această percepere?

Risc să afirm că ACUM a avut mandat popular doar pentru dezmembrarea oligarhiei și începutul recuperării „valorilor pierdute" – aeroportul, miliardul furat, nimicirea schemelor mafiotice în economie; să inițieze legi și să ia decizii de cadre care ar schimba sistemul judiciar profund defect. Și nicidecum un „mariaj" politic de lungă durată cu PSRM.

Ei, aici avem cele mai multe restanțe. Lucru care va costa scump, politic vorbind.

În plus, această partajare ciudată cu PSRM. Noi ne ocupăm de economie, sociale, tarife, pensii, salarii, iar voi de PR politic. Aici, Dodon a devenit „mastak" și joaca bine! El nu are scrupule, „hrănește" din plin sistemul din bani negri obținuți prin diverse scheme și sacoșe primite din extern.

Acaparează spațiul informațional și cumpără, corupe activiști. Dar, nu ne decepționăm! Criticăm, ajutăm, lăudăm. Important e să nu ne complăcem în a „guverna"", a conchis Ion Sturza.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării