724
0
Sturza: Kolomoiski este un fel de Șor al Ucrainei. Doar alte sume
724
0

Ex-premierul Ion Sturza critică decizia lui Vladimir Zelenski de a-l numi pe avocatul oligarhului Igor Kolomoiski în funcţia de şef al administraţiei prezidenţiale.

Foto: moldova.org

„Ca să nu avem iluzii cu comediantul. Avocatul oligarhului Kolomoiski, numit şeful adminstraţiei prezidenţiale. Pentru cine nu ştie, Kolomoiski este un fel de Șor al Ucrainei. Doar alte sume, vreo 6 miliarde… Îl cunosc personal, merită tot disprețul!”, a scris Ion Sturza pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md

Amintim că ieri, 21 mai, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski l-a numit pe Andrei Bogdan în fruntea administraţiei prezidenţiale.

Bogdan a fost consilier al lui Kolomoiski când acesta a fost guvernator în 2014. De asemenea, el a fost unul dintre avocaţii oligarhului când acesta a dus o bătălie legală cu guvernul pentru PrivatBank, care s-a aflat în proprietatea sa până în 2016.

Bogdan a deţinut anterior şi alte funcţii guvernamentale.

În timpul mandatului preşedintelui Viktor Ianukovici, înainte de protestele din 2014 din Piaţa Maidan, Bogdan a lucrat ca ministru adjunct al justiţiei şi apoi ca ministru adjunct responsabil pentru politica anticorupţie.

Citește și
article image
Sturza, la 100 de zile de guvernare ACUM – PSRM: Nu...
0
410
article image
Crucifix la MAI. Sturza: La Chișinău a apărut un mare...
2
617
article image
Le Monde: Zelenski ţine un discurs despre fericirea Ucrainei
0
120
article image
Leonid Kucima: Ucraina nu poate accepta compromisuri cu...
0
202