main logo
1155

Sturza: Dodon e un portret colectiv al ceea ce suntem noi, moldovenii

Dodon este un portret colectiv al ceea ce suntem noi, moldovenii. Mai puțin educați, dar plini de sine, locuim în „colibe”, însă cu Mercedes-uri la intrare.

Sturza: Dodon e un portret colectiv al ceea ce suntem noi, moldoveniiFoto: moldova.org

De această opinie este fostul premier al țării, Ion Sturza, transmite Știri.md.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sturza scrie că nu înțelege de moldovenii sunt atât de individioși.

"Nu vă înțeleg eu pe voi, moldoveni! De ce sunteți atât de invidioși?! Cică președintele Dodon a devenit, subit, „turist de lux”. Dar până acum ce a fost? În era Plahotniuc, suspendat și din drumul la veceu, călătorea doar la matușka metropolă. Excepție fiind Muntele Sfânt. Și atunci pentru a testa nădragii. Armani. Albi.

Acum, plin de „legitimitatea” dată de alianța cu ACUM, dar și trufie personală, a primit „dezlegare” chiar și de la dna prim-ministru Sandu! Ea e ocupată (pe buna dreptate!) cu lucruri mai importante. Între timp, traseul s-a diversificat foarte mult - America, Europa, Japonia. Urmează Africa subsahariană. Și alai pe măsura, zeci(!) de însoțitori. Neapărat familia, paznici (tot din familie), consilieri, fotografi(!).

Așa și vrei să zici: ptiu-ptiu, să nu-i fie de deochi prezidentului nostru, al statului codaș al Europei!
Adevărul e că, respectând protocolul, statele străine și organizațiile internaționale trimit permanent invitații. Tu trebuie să ai discernământ și bun-simț să le refuzi! Dar... E mai bine așa! Să fie ocupat omul cât mai mult cu „protocolul”. Poate între timp se mai dezumflă un pic din intenția de a deveni un „nou Plahotniuc”, preluând spațiul informatic, scheme economice și funcțiil în sistemul judecătoresc. Mai nou, vrea și „ministrul culturii“, și istoricianul-șef, redefinind muzee.
Așa că nu fiți, dragi moldoveni, invidioși!

Dodon este un portret colectiv al ceea ce suntem noi, moldovenii. Mai puțin educați, dar plini de sine, locuim în „colibe”, însă cu Mercedes-uri la intrare. Și fracul lung până la... opinci!", a menționat Ion Sturza.

Știri.md amintește că presa a scris astăzi că președintele Igor Dodon ar fi plecat în Japonia, la ceremonia de încoronare a Maiestății Sale Imperiale, Naruhito al Japoniei, însoțit de 10 persoane, inclusiv de fratele său și soția acestuia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării