main logo
1115

Sturza: Dodon a căzut în disgrația Kremlinului. Rusia caută alternativă

Fostul șef al Guvernului Ion Sturza spune că președintele Igor Dodon a căzut în dizgrația Moscovei și Kremlinul îi caută alternativă.

Sturza: Dodon a căzut în disgrația Kremlinului. Rusia caută alternativăFoto: Știri.md

Fostul politician spune că ar exista și două alternative, care ar putea să-l înlocuiască pe Dodon. Acestea ar fi fostul comunist Mark Tkaciuk și Zinaida Greceanîi, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„El știe că a căzut în dizgrația Kremlinului și Kremlinul îi caută o alternativă. El are nevoie de o perioadă de calm și ar fi dorit ca să fie reales în 2020”, spune Ion Sturza.

Despre posibile candidaturi spune: „poate să fie Mark Tkaciuk, poate să fie Zinaida Greceanîi. Doamna Zinaida Greceanîi are o reputație impecabilă la Moscova și ea este punctul de legătură cu Putin și cu alții. Ea la dus pe Dodon. Putin cândva a apreciat poziția ei fermă de om de stat. Ea a jucat rolul de sudură a noii coaliții, nu Dodon”, spune Ion Sturza.

Potrivit fostului premier, Dodon a căzut în dizgrația Kremlinului pentru că nu a livrat Rusiei ceea ce a promis, adică Partidul Socialiștilor nu a obținut majoritatea de unul singur astfel ca să nu fie nevoit să facă alianță cu vreun alt partid. 

„Și încercarea lui de a face o alianță cu Plahotniuc până în ultimul moment a fost privită destul de sceptic sau cu ochi nu prea buni la Moscova, care a pus punct pe varianta asta de a avea o coaliție prin intermediul exponenților săi la Chișinău cu Plahotniuc, de ceva vreme”, spune ex-premierul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării