main logo
1056

Sturza, despre vizita lui Kozak: Primit la Chișinău cu onoruri ca un șef de stat

Fostul premier Ion Sturza este nemulțumit de vizita viceprim-ministrul Federației Ruse Dmitri Kozak la Chișinău.

Sturza, despre vizita lui Kozak: Primit la Chișinău ca un șef de statFoto: fb.com

Acesta susține că oficialul rus a fost adus cu onoruri militare la Chișinău exact ca un șef de stat, transmite Știri.md

"Acum doi ani, Dima Rogozin era întors din zbor de către autoritățile de la Chișinău asistate de cele din România. Pretextul invocat – numele lui figura în lista de sancțiuni a UE. Cât PR sa făcut atunici !

Între timp, lucrurile la Chișinău s-au schimbat. Moldova a revenit la „parteneriatul strategic” cu Federația Rusă. Urmează o vizită a doamnei Sandu la Moscova. Iar ultranaționalistul Rogozin nu mai este indezirabil. 

Astăzi, pasagerii cursei Tarom (ce ironie!) au fost întorși din zbor și trimiși în zona de așteptare pentru aproximativ 20 min., ca să-i ofere „culoar” avionului lui Kozak!
Un funcționăr de mâna a doua primit la Chișinău cu onoruri ca un șef de stat!", a scris Sturza pe pagina de facebook. 

Totodată fostul premier a menționat că cu "cât țara e mai săracă, cu atât guvernanții sunt mai fanfaroni, iubesc privilegiile și hoardele de bodyguarzi". 

"În timpul vizitei anterioare la Chișinău am fost blocat minute în șir într-o intersecție, ca să treacă un înalt demnitar local. Cortegiul era însoțit de cinci(!) mașini de poliție și paza!
Recent am aflat cu mare satisfacție că foștii președinți vor fi trimiși la plimbare cu... troleibuzul. Astfel, se vor economisi 500 de mii de lei moldovenești (25 mii de euro)! Bani necesari pentru plata salariilor medicilor și învățătorilor. Fain! Dar a calculat cineva cât ne costă paza și fițele celor trei înalte fețe guvernatoare?! Un întreg serviciu de protecție și pază cu buget de zeci(!) de milioane este practic concentrat pe deservirea celor trei - președinte, prim-ministru și președinte al parlamentului", a concluzionat Ion Sturza. 

Știri.md amintește că pe 20 septembrie, președintele țării Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, viceprim-ministru, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, care s-a aflat în Moldova pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării