main logo
3678

Sturza, despre șansele PAS la alegeri: Mandatul de încredere va fi dat lui Sandu

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are șansa să obțină majoritatea parlamentară la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent, iar acest lucru se va datora președintelui Maia Sandu, este de părere fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza.

Sturza, despre șansele PAS la alegeri: Mandatul va fi dat lui Sandu

Potrivit lui Sturza, în R. Moldova nu ar exista o claritate în privința partidelor de dreapta și celor de stânga. Nici PAS nu ar fi un veritabil partid de dreapta, așa cum se prezintă, transmite Știri.md cu referire la ZiarulNațional.md.

„În R. Moldova nu există întocmai o dreaptă și o stângă… Proeuropenii și-au adjudecat zona de dreapta, iar cei de pe stânga – vectorul prorus și eurasiatic. Eu văd partide de dreapta, care ar putea avea o conlucrare cu Estul și partide de stânga care s-ar putea integra în familiile politice [de stânga] din Vest. Dreapta are șansa acum să aibă un scor istoric în viitoarele alegeri parlamentare, care să le permită să formeze o majoritate și un guvern monocolor la Chișinău. Din păcate, când vorbim de această dreaptă, ne referim în mod special la PAS, care și pentru mine este enigmă ce mai reprezintă acest partid”, a declarat Sturza într-un interviu pentru g4media.ro.

În același context, fostul premier a subliniat că rezultatul bun al PAS se va datora în exclusivitate Maiei Sandu. Astfel, reprezentanții altor partide de dreapta, în speță liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, vor lovi în președintele R. Moldova.

„De fapt, mandatul de încredere va fi dat Maiei Sandu. Celelalte partide de pe dreapta sunt practic fără nicio șansă de a intra în Parlament. Este un lucru trist. Poate ar mai avea o șansă dacă ar face o coaliție mai largă și s-ar baza pe contestarea concurenților de stânga antieuropeni și antiromâni… Însă eu știu ce vor face ei. O vor contesta pe Maia Sandu. Așa cum o face cu mult entuziasm fostul aliat Andrei Năstase. Spre marele meu regret. Așa cum o fac așa-numitele partide unioniste. Și atunci toată greutatea și responsabilitatea așa-numitei drepte proeuropene este umerii Maiei Sandu”, a conchis Sturza.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării