31 iulie, 09:41
3 584
5
Sturza, despre Plahotniuc: E într-o situație dificilă. S-a terminat dolce vita
31 iulie, 09:41
3 584
5

Fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, susține că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, are probleme financiare serioase în State Unite ale Americii, dar și că Plahotniuc ar putea fi expulzat din SUA întrucât „autoritățile americane vor să facă un caz de succes în lupta cu corupția și l-au ales pe Plahotniuc”.

Colaj: știri.md

Declarațiile au fost făcute de către Ion Sturza în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, de la postul TV8, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Plahotniuc este într-o situație dificilă, pentru că el se află în vizorul mai multor jurisdicții. Vreau pe scurt să vă spun că viața oamenilor de afaceri a devenit foarte complicată ultimul timp pentru că s-a implementat o legislație extrem de restrictivă a spălării banilor. Astăzi, ca să deschizi un cont, ca să miști ceva bani, mici, până la 10 000 € încă mai merge, dar pentru o sumă mai mare există foarte multe restricții. Orice bancă te întreabă ce vrei să faci tu cu banii, unde să-i duci, chiar dacă sunt banii tăi. Nu se mai poate de manipulat atât de ușor cu sume mari de bani, mai ales dacă te afli în Statele Unite ale Americii. 

De asta au si profitat toți escrocii din jurul lui Plahotniuc și au înscris toate activele și banii pe ei. Și atunci când e bine, îți pare că toți îți vor binele. Lucrurile au devenit complicate, inclusiv în Dubai. A fost un refugiu pentru mulți escroci din spațiul ex-sovietic, dar și acolo au ajuns americanii și îi fugăresc. Plahotniuc și-a trecut totul în Dubai, pentru că alte jurisdicții nu-l acceptau, nu acceptă astfel de acțiuni.

Nu mai există posibilitatea să se poate de făcut ceea ce se putea face cu cinci ani în urmă. Practic astăzi nu mai există niciun offshore necontrolat de autoritățile fiscale din țările europene sau Statele Unite ale Americii. S-a terminat dolce vita”, a declarat Ion Sturza.

Tot Sturza susține că Plahotniuc ar putea fi expulzat din SUA și că „americanii vor face din cazul Plahotniuc un exemplu de succes în lupta cu corupții”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter