main logo
876

Sturza, despre Dodon: Are un singur scop, să fie reales

Președintele Igor Dodon are un singur scop – să fie reales pentru al doilea mandat în această funcție.

Sturza, despre Dodon: Are un singur scop, să fie reales

Asta a declarat fostul premier Ion Sturza, menționând că, în acest condiții, „blocul ACUM este nevoit să se implice în guvernarea propriu-zisă a țării, să rezolve problemele zi de zi”, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Deci, el face politică, iar Guvernul face economie - tarife, pensii, salarii ș.a.m.d.”, a spus Sturza.

„Dodon, care a fost și el foarte dur criticat de mine în trecut, s-a dovedit a fi un politician mai abil, cu o experiență mai vastă și care a avut mentori extrem de versați, cum ar fi Voronin, și care acum face politică de dimineață până seara și strânge laurii politici. 

Blocul ACUM este nevoit să se implice în guvernarea propriu-zisă a țării, să rezolve problemele zi de zi, problemele legate de nevoile societății, problemele economice...”, a declarat Ion Sturza în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Întrebat dacă Igor Dodon încearcă să-și concentreze puterea în mâinile sale, Ion Sturza a spus: „Visul oricărui politician este să concentreze cât mai multă putere și să elimine zumzetul acesta neplăcut al opoziției...”.

„El își adună în vechea paradigmă, controlând instituțiile de forță, în primul rând, controlând spațiul informațional și lăsând altcuiva să răspundă de problemele sociale – de tarife, de salarii, de alte lucruri. 

Problemele nasoale care sunt noi le atingem la nivelul macro – furtul miliardului, concesionarea aeroportului ș.a.m.d. –, dar cei de la Guvern nu se descurcă cu aceste probleme. 

Deci, el are un singur scop: să fie reales pentru al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova. În rest, toate problemele de geopolitică, strategice, Euroasia, eurointegrare ș.a.m.d. sunt secundare pentru el. 

El își concentrează în continuare puterea în instituțiile de forță, tacit, dar pas cu pas, inclusiv prin așa-numita „reformă a sistemului judiciar” și, bineînțeles, își concentrează spațiul informațional care a rămas liber după fuga lui Plahotniuc”, a adăugat Sturza.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării