main logo
1959

Studiu: Kremlinul compromite vaccinurile din Vest în țări ca Moldova

De la începutul anului 2021, Kremlinul promovează nu numai vaccinul rusesc Sputnik V, ci şi desfăşoară o campanie masivă pentru a provoca îndoieli cu privire la eficacitatea altor vaccinuri - Pfizer / BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Studiu: Kremlinul compromite vaccinurile din Vest în țări ca Moldova

Potrivit Infotag, o astfel de opinie a fost exprimată de proiectul EUvsDisinfo pe baza rezultatelor unui studiu, menţionând că "campania se adresează şi ţărilor Parteneriatului Estic (PaE)", transmite Știri.md

"Pieţele media din Ucraina, Georgia, Moldova şi Armenia sunt mai deschise la această influenţă decât Azerbaidjanul şi Belarusul, unde mass-media sunt mai controlate", se arată în documentul citat.

Experţii au explicat că "principalele naraţiuni pot fi găsite nu numai în mass-media rusă, ci şi în cele locale - pro-Kremlin, de exemplu: Sputnik V - "este primul vaccin eficient care nu are efecte secundare". 

Şi în acelaşi timp "Occidentul face presiuni asupra guvernelor din toate ţările lumii, astfel încât să nu cumpere Sputnik V."

EUvsDisinfo remarcă faptul că în Moldova "dezinformarea este axată pe promovarea Sputnik V şi nesiguranţa vaccinurilor Occidentale". 

Deci, în mai multe articole media, Uniunea Europeană este "acuzată că a declanşat un" război informaţional "împotriva vaccinului Sputnik V pentru a proteja companiile farmaceutice occidentale".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării