main logo
10082

Streleț explică de ce nu i-a răspuns lui Plahotniuc la telefon

Valeriu Streleţ, ex-prim-ministru al R. Moldova, care a fost demis în octombrie 2015, spunea că la baza demiterii sale stă faptul că nu i-a răspuns lui Vlad Plahotniuc la telefon.

Streleț explică de ce nu i-a răspuns lui Plahotniuc la telefonEx-premier: De ce liderul PDM a ajuns cel mai influent om din țară

Acesta afirmă că nu i-a răspuns deoarece Plahotniuc nu deţinea nicio funcţie publică în sistemul de stat al R. Moldova și nici politică în cadrul PDM. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

Streleț crede că deși i-ar fi răspuns, nu crede că nu ar fi fost demis. „Nu i-am răspuns dlui pentru că, şi am subliniat şi atunci, Atunci, am vorbit cu dl Candu şi i-am spus că dacă partidul are ceva să-mi comunice, sunt deschis pentru comunicare cu persoanele aflate în funcţii. De altfel, chiar dacă ne-am fi auzit şi întâlnit ulterior cu dl Plahotniuc, cred că tot la demisie se ajungea, pentru că, probabil, s-ar încercat să mi se impună nişte reguli de joc pe care eu nu le-aş fi acceptat”, a spus Streleț, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

În același timp, întrebat dacă ar putea să dea timpul înapoi, ce ar face, Streleț a spus că nu s-a ținut de funcție, iar în cele 92 de zile cât a fost premier, a executat, ad-litteram, programul de guvernare, „care viza stabilizarea sectorului bancar, investigarea mega fraudei bancare, clarificarea situaţiei cu Aeroportul Chişinău şi alte domenii „sensibile” pentru un şir de actori politici, care au înţeles că eu pot fi un element indezirabil în schemele lor de viitor”, a declarat Streleț.

În același timp Streleț spune că Plahotniuc a deveni cel mai influent om din ţară deoarece controlează sistemul de drept, presa și faptul că are bani. 

„Având controlul asupra sistemului de drept, inclusiv partea de anchetă penală, având controlul asupra majorităţii resurselor mediatice cu acoperire naţională, având resurse financiare consistente, dlui doar a exploatat un lanţ al slăbiciunilor clasei politice din Moldova. Calităţi, aptitudini şi atitudini ale figuranţilor politici de la noi care au fost receptivi la nişte oferte greu de refuzat. În consecinţă, avem ceea ce avem. Totul se vinde şi se cumpără. S-a creat o majoritate care guvernează ţara şi avem o hiperconcentrare de putere în mâinile unei singure persoane”, a declarat Streleț.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării