main logo
1874

Stop vot: Câți alegători au votat pe Cod roșu de coronavirus la Hâncești

Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.38 din municipiul Hâncești s-a încheiat la ora 21:00. Potrivit contorului Comisiei Electorale Centrale (CEC), la scrutin ar fi participat 14.401 de alegători înscriși în listele de bază din cei 61 560 înregistrați.

Stop vot: Câți alegători au votat pe Cod roșu de coronavirus la HânceștiFoto: știri.md

Menționăm că, la scrutinul parlamentar din Hâncești au deschise 44 de secții de secții de votare, iar în listele electorale de bază au fost înscriși 61 560 de alegători, ceea ce reprezintă 23,3%, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Pentru funcția de deputat s-au luptat cinci candidați. Este vorba de candidata PAS – Olesea Stamate, candidatul Blocului Electoral Unirea –Dorin Chirtoacă, PSRM – Ștefan Gațcan, PDM – Ion Mereuță și candidatul independent, susținut de PLDM PUN și PPDA – Grigore Cobzac.

Comisia Electorală Centrală urmează în scurt timp să prezinte datele preliminare despre potențialul câștigător al alegerilor.

Potrivit legislației electorale, candidatul pentru funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală se consideră ales dacă a obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. 

Dacă mai mulți candidați au acumulat un număr egal de voturi, consiliul electoral de circumscripție stabilește învingătorul prin tragere la sorți, consemnând faptul respectiv într-un proces-verbal.

Menționăm că, la scrutinul din Hâncești urma să aibă loc un exit-poll, însă a fost anulat din cauza coronavirusului.

Știri.md precizează că, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în localitatea Bălceana, unde s-a înregistrat un caz de infectare cu COVID-19 s-au prezentat la vot 327 de alegători, adică 24,40% din numărul total al alegătorilor.

Potrivit datelor prezentate Comisiei Electorale Centrale de către Centrul de Sănătate Publică Hâncești, în perioada 14-15 martie pe raza circumscripției electorale uninominale nr. 38 Hâncești nu s-au înregistrat alte cazuri de infectare cu COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării