main logo
2917

Stoianoglo va fi audiat în Parlament: El e procuror general sau Platon?

Procurorul general Alexandr Stoianoglo va fi invitat în Parlament săptămâna viitoare, pentru a oferi informații despre felul în care decurge ancheta în jurul jafului din sistemul bancar. Solicitarea a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Stoianoglo va fi audiat în Parlament: El e procuror general sau Platon?Foto: știri.md

Solicitarea deputatului a venit în condițiile în care Stoianoglo nu s-a mai prezentat în Parlament în ultimele luni, iar în presă au apărut informații controversate în legătură cu desfășurarea dosarului privind jaful din sistemul bancar, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

„În ultimul timp, în urma declarațiilor unui personaj dubios, nu este clar cine e procuror general, Stoianoglo sau Platon. Noi vrem să-l convocăm, să ne spună clar, ce se întâmplă acolo și cine conduce Procuratura. Să vedem cum decurge dosarul jafului miliardului”, și-a motivat Slusari solicitarea,

Parlamentul a decis astfel, cu aproape unanimitate de voturi, înaintarea unui demers la adresa procurorului general, ca acesta să fie invitat în Parlament săptămâna viitoare.

Marți, în cadrul unei emisiuni televizate, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a făcut mai multe dezvăluiri care, susține el, ar avea legătura cu dosarul privind jaful din sistemul bancar. El a spus că dosarul ar fi practic finalizat.

A doua zi, Procuratura a anunțat că se delimitează de declarațiile lui Veaceslav Platon și reamintește că instituția nu necesită intermediari pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării