main logo
1175

Stoianoglo: Ulanov a prejudiciat statul în proporții deosebit de mari

Procurorul General susține că Deputatul Partidului Politic Șor, Denis Ulanov a acționat în interesele unei organizații criminale și a prejudiciat statul în proporții deosebit de mari.

Stoianoglo: Ulanov a prejudiciat statul în proporții deosebit de mariColaj: știri.md

Declarația se conține în demersul citit de la tribuna Parlamentului unde Stoianoglo a cerut ridicarea imunității deputatului respectiv, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„În anul 2011, Veaceaslav Platon prin companiile sale afiliate a cumpărat 32,8% din VictoriaBank și alte companii.

În octombrie, noiembrie între el și Vlad Plahotniuca avut loc o tranzacție inversă, astfel că bunurile lui Platon au fost preluate de Plahotniuc.

Toată afacerea a presupus două etape: una oficială și alta neoficială prin care au fost stinse creditele. Pe 30 octombrie 2014 pe numele lui Ulanov a fost eliberată o procură în baza căreia de pe conturile unei companii urmau să fie sustrase mijloacele financiare”, a declarat Stoianoglo. 

Procurorul General a adăugat că la câteva zile distanță, pe 12 noiembrie compania reprezentată de Ulanov a dispus transferul a 12,5 milioande de dolari sustrase anterior din acțiunile VictoriaBank, prin aceste transferuri fiind încheiată prima parte a afacerii.

„Pentru realizarea acestui fapt, Ulanov, acționând în interesele lui Ilan Șor a negociat direct în acest sens condițiile, tranzacțiile cu reprezentatul lui Platon, o altă parte de mijloace necesare fiind puse la dispoziția companiei Zenit Management.

Acționând în interesele organizației criminale el a înlăturat 12,5 milioane de dolari și peste 20 de milioane de euro prejudiciind statul în proporții deosebit de mare. El a făcut escrocherie și a indus în eroare mai multe persoane prin prezentarea ca adevărate a unor fapte minciunoase”, a adăugat procurorul general.

Amintim că astăzi Procurorul General a venit astăzi la Parlament pentru a cere ridicarea imunității a doi deputați ai Partidului Șor.

Acum câteva ore Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară, a fost dus la audieri și a fost reținut pentru 72 de ore.

Astfel Procurorii au dreptul să-l rețină, aresteze să-i efectueze percheziții și să-l expedieze în judecată pe legiuitorul Partidului Șor.

Alexandr Stoianoglo a declarat că Jardan, a comis abuz de serviciu în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat care ar fi dus la prejudicierea statului cu aproximativ 4,9 milioane lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării