main logo
3914

Stoianoglo: Sunt convins că în kuliok erau bani, dar nu avem dovezi

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, este convins că Vlad Plahotniuc i-ar fi transmis lui Igor Dodon o sumă de bani în anul 2019, însă acest lucru nu poate fi demonstrat.

Stoianoglo: Sunt convins că în kuliok erau bani, dar nu avem doveziColaj: știri.md

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru jurnalistul Artur Efremov, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Vorbind despre dosarul „Kuliok”, procurorul general a declarat că există mai multe momente care împiedică pornirea a unui dosar penal.

„Filmarea care a fost efectuată era ilegală. Astfel de acțiuni trebuie să se desfășoare în cadrul unui proces penal. Totodată, pentru a atrage la răspundere a unei persoane, noi trebuie să avem declarațiile celor care au participat la acest proces.

În cazul de față este vorba de domnul Iaralov. La fel, noi nu cunoaștem la ce oră, când, cum, și ce sumă de bani a fost luată. Nu avem nimic. Avem doar un video provocator în care se vede transmiterea a unui pachet”, a declarat el.

Întrebat ce, totuși, s-ar afla în acel „kuliok”, Stoianoglo a declar că, cel mai probabil, este vorba de o sumă de bani.

Amintim că în spațiul public au apărut mai multe imagini video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. ex-secretar general al PDM, Constantin Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. 

Ulterior, PG a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării