main logo
5416

Stoianoglo: Sandu a cerut dosare penale pe numele lui Dodon, Greceanîi și Voronin

Președinta Maia Sandu ar fi cerut Procuraturii Generale, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, pornirea dosarelor penale pe numele mai multor deputați care, la moment, fac parte din opoziție, dar și tragerea la răspundere penală a acestora.

Stoianoglo: Sandu a cerut dosare penale pe numele lui Dodon și VoroninColaj: știri.md

Pe lista înaintată de șefa statului s-ar regăsi și fostul președinte Igor Dodon, precum și fosta șefă a Legislativului, Zinaida Greceanîi, dar și Vladimir Voronin, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Declarațiile au fost făcute de Alexandr Stoianoglo, în cadrul briefingului de astăzi, 19 august.

Procurorul General a solicitat CSS să facă publică lista prezentată Procuraturii Generale, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate.

„Au fost numite câteva nume care în perioada actuală sunt în opoziție și a fost pusă întrebarea către reprezentantul PG de ce până acum pe numele politicienilor respectivi nu au fost pornite dosare penale pe numele lor. 

Aceste persoane sunt în Parlament, nu este vorba despre fracțiunea Șor, despre aceasta nu a fost spus nimic. Este și numele lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin. Nu a fost prezentat niciun argument, a fost pur și simplu un reproș în fața procurorilor”, a precizat Stoianoglo.

„Procedura este absolut vicioasă, nu bazată pe lege și, cu regret, sunt doar emoții ale politicienilor”, a mai adăugat procurorul general.

Acesta a subliniat că „Președinția trebuie să aibă curaj” și să facă publică acea listă prezentată de șefa statului în cadrul CSS, cu numele persoanelor „pe care guvernarea le vrea cu dosare penale”: „Îndemnăm să fie prezentate și stenogramele ședinței, or secrete ale anchetelor procurorii nu au prezentat”.

Alexandr Stoianoglo a susținut astăzi un briefing de presă, primul „după metamorfozele politice din țară și campania denigratoare împotriva instituției” și a sa în calitate de procuror general.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării