main logo
1932

Stoianoglo: Procuratura va iniţia o anchetă internă în cazul lui Morari

Procuratura va face o anchetă internă în cazul şefului Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, acuzat de afaceri de milioane în satul său de baştină.

Stoianoglo: Procuratura va iniţia o anchetă internă în cazul lui MorariFoto: publika.md

Declaraţia a fost făcută de procurorul General, Alexandr Stoianoglo, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Totodată, Stoianoglo a menţionat că despre acest caz a aflat din presă. 

"Eu nu am primit această informaţie oficial. Dimineaţă am văzut informaţia şi Procuratura s-a autosesizat, verificăm faptele care au apărut în presă, în cadrul unei anchete. Avem procedura stabilită. Pe numele lui Viorel Morari încă nu a fost iniţiată o anchetă internă, dar vom avea discuţii pe acest caz pe parcursul zilei. Începem conctrolul, verificăm şi după vedem ce urmează. Orice persoană care a încălcat legea, inclusiv şi procurorii trebuie să fie traşi la răspundere", a menţionat Alexandr Stoianoglo.

Amintim că la adresa mai multor redacţii din ţară a fost expediată o scrisoare anonimă în care sunt aduse acuzaţii grave şefului Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari. 

Documentul intitulat "Mafia Procurorilor" descrie "legăturile complexe formate de procurori și încercarea acestora de a prelua controlul asupra proceselor economice și politice din țară".

În scrisoarea anonimă se arată că Viorel Morari, ar deţine afaceri de milioane în satul său de baştină, Ţaul din raionul Donduşeni. Una dintre ele, specializată în producerea energiei cu ajutorul staţiilor eoliene, ar fi administrată de către fratele său şi ar fi crescut înfloritor datorită intervenţiilor ilegale ale lui Morari, în calitate de şef al uneia dintre principalele procuraturi din ţara noastră.

Şeful Procuraturii Anticorupţie spune că este ţinta unei campanii de denigrare: "Procuratura anticorupție nu poate comenta toate alegațiile apărute în spațiul public, care sunt pretinse "opinii" sau divulgări ale unor informații".

Totodată, Morari spune că are "un sentiment de "deja vu", deoarece la sfîrșitul lunii aprilie 2019 a mai fost ținta unor acuzații de acest gen, care par a fi trase la indigo". În acest sens, a făcut un apel către toți reprezentanții spațiului mediatic să nu facă parte unei campanii orchestrate de denigrarea – tactică utilizată tot mai des de către persoanele vizate în anumite cauze penale, prin intermediul cărora încearcă să facă presiuni asupra procesului de urmărire penală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării