main logo
5825

Stoianoglo, pregătit să îl convingă pe Usatîi să-l susțină în turul doi

Candidatul la președinție din partea PSRM, Alexandr Stoianoglo, intenționează să se întâlnească cu liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, pentru a discuta posibila susținere în al doilea tur și „soluționarea problemelor Moldovei”. Informația a fost confirmată de Stoianoglo într-un comentariu pentru NewsMaker.

Stoianoglo, pregătit să îl convingă pe Usatîi să-l susțină în turul doiColaj: Știri.md

NewsMaker l-a întrebat pe Stoianoglo dacă el și PSRM intenționează să poarte negocieri cu Usatîi despre susținerea politică în al doilea tur și, dacă da, ce propunere ar putea să-i facă: este posibilă o colaborare pe termen lung, un front comun la alegerile parlamentare, sprijin în soluționarea problemelor cu autoritățile ruse, recuperarea proprietăților și pozițiilor de afaceri în Federația Rusă?

Stoianoglo a răspuns că intenționează să se întâlnească cu Usatîi și cu alți candidați, transmite Știri.md.

„Sunt, fără îndoială, deschis la dialog cu candidații la președinție. Deja am stabilit un program pentru posibile întâlniri. Desigur, va avea loc și o întâlnire cu Renato Usatîi. Ne vom întâlni ca politicieni moldoveni independenți. Și, bineînțeles, ca politicieni concentrați pe rezolvarea problemelor țării lor, problemelor poporului nostru”, a spus candidatul la președinție.

El a adăugat că nu are timp, nici posibilități și nici dorință pentru a discuta „anumite promisiuni concrete”: „Presupun că domnul Usatîi este cel mai bine informat în acest sens. Și în aceeași măsură ar fi ofensat de o astfel de interpretare a scopului negocierilor noastre”.

NM a întrebat și echipa Maiei Sandu dacă intenționează să negocieze cu Usatîi, dacă se bazează pe susținerea lui și ce ar fi gata să ofere în schimb. Dar până la momentul publicării materialului, nu a fost primit niciun răspuns.

Reamintim că la alegerile prezidențiale din Moldova niciunul dintre cei 11 candidați nu a obținut mai mult de 50% din voturi. Președinta în funcție, Maia Sandu, care candidează pentru al doilea mandat, a obținut 42,45% din voturi. Candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, a obținut 25,98%. Pe locul trei s-a clasat candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, cu 13,77%.

Rezultatele alegerilor prezidențiale și ale referendumului constituțional urmează să fie validate de Curtea Constituțională.

În 2016, candidatul „Partidului Nostru”, Dmitrii Ciubașenco, s-a clasat de asemenea pe locul trei la alegeri. În turul doi, Usatîi l-a susținut pe Igor Dodon, care a câștigat alegerile prezidențiale. În 2020, însuși Renato Usatîi s-a clasat pe locul trei la alegerile prezidențiale. În turul doi, l-a susținut pe Maia Sandu, care a câștigat alegerile.

În cadrul actualei campanii, înainte de turul întâi, el a declarat că, dacă nu va ajunge în turul doi, nu va susține niciun candidat. Totuși, după anunțarea rezultatelor primului tur, a spus că împreună cu partidul va discuta acțiunile viitoare și va anunța decizia.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării