main logo
5592

Stoianoglo, potențial candidat la alegeri. Batrîncea: Are anumite șanse

Candidatura fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, la alegerile prezidențiale este discutată de către forțele de opoziție.

Stoianoglo, potențial candidat la alegeri. Batrîncea: Are anumite șanseFoto: zdg.md

Despre asta a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii „Rezoomat”, transmite Știri.md.

„S-a discutat și această candidatură. S-a discutat și, din ceea ce știu, se mai discută și astăzi între forțele de bază ale opoziției. Este o candidatură care are anumite șanse și capacități și de aceea și această candidatură se discută. A fost scos din funcția de procuror general, de ce n-ar fi scos din cursa pentru prezidențiale? Da, absolut ilegal și abuziv. Foarte bună remarcă. Ca să nu existe asemenea președinte la prezidențiale, când unii candidați sunt eliminați abuziv din cursă, am inițiat o cooperare largă cu mai multe forțe de opoziție, astfel încât să nu admitem și să nu permitem nimănui să vină cu măsuri inadecvate, ilegale, împotriva unuia sau altui candidat”, spune Batrîncea.

Amintim că alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024. Tot pe data de 20 octombrie, în Republica Moldova se va desfășura referendumul republican constituțional la care cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării