3 dec, 2019 14:18
742
0
Stoianoglo, despre presiunile la care ar fi supuși unii judecători
3 dec, 2019 14:18
742
0

Scrisoarea grupului de magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care acuză procurorii de intimidări și presiuni, urmează să fie examinată de către procurorul general al R. Moldova.

Foto: zdg.md

Alexandr Stoianoglo susține că va verifica informațiile făcute publice de către judecători, iar ulterior va veni cu mai multe detalii pe marginea acestui subiect, transmite Știri.md cu referire la zdg.md

Potrivit procurorului general, acuzațiile aduse de către judecători urmează să fie verificate, iar dacă se va stabili că acestea corespund realității ar urma să fie luate măsuri în acest sens. Alexandr Stoianoglo, însă, a evitat să spună ce măsuri ar putea întreprinde Procuratura Generală dacă informațiile se dovedesc a fi veridice.

„Începem să examinăm scrisoarea judecătorilor. Neapărat vom veni cu o reacție. Urmează să vedem dacă faptele indicate în scrisoare corespund sau nu realității. Deocamdată nu pot să vă spun ceva concret. Dacă este o astfel de adresare și am înțeles că petiția a fost adresată către toate instituțiile de stat, atunci urmează să verificăm. După ce vom verifica, vom lua decizii”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Tot astăzi, președintele CSM, Dorel Musteață, a declarat că a recepționat scrisoarea semnată de cei 14 judecători și că urma ca la ședința CSM de astăzi, 3 decembrie, să vină cu propunerea de a introduce pe agendă acest subiect, însă ședința a fost amânată din lipsă de cvorum.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter