main logo
6272

Stoianoglo, cercetat pe 5 capete de acuzare. Furtună: Nu recunoaște vina

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, este cercetat pe 5 capete de acuzare, dar nu 4, cum s-a anunțat anterior.

Stoianoglo, cercetat pe 5 capete de acuzare. Furtună: Nu recunoaște vina

Procurorul de caz, Victor Furtună spune că Stoianoglo este bănuit de corupere pasivă și exces de putere în procesul de revizuire a dosarului pe numele lui Veaceslav Platon, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Declarația a fost făcută în această dimineață, înainte să înceapă examinarea demersului privind arestul preventiv pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

"Noi am prezentat probe suficiente, concludente şi utile, care demonstrează pe deplin bănuiala rezonabilă că persoana a săvârșit infracțiunea incriminată.

Primul episod infracțional a fost comis în perioada când era deputat în Parlamentul RM perioada anilor 2008. Deja celelalte episoade vizează perioada când era procuror general.

Deţinerea de către soţia acestuia a cotei părţi în capitalul social, nedeclararea în declarația de avere şi interese personale a acestei cote părţi.

Eliberarea îndemnizației unice de concediere a unui procuror în contradicție cu prevederile legale.

Şi un episod infracțional este coruperea pasivă şi excesul de putere la revizuirea cauzei penale devenite irevocabile în privința domnului Platon Veaceslav", a declarat Victor Furtună.

Procurorul a mai spus că Alexandr Stoianoglo nu colaborează cu ancheta.

"Dumnealui nu a dat nicio declarație. Nu și-a recunoscut vina", a mai spus procurorul de caz.

Amintim că magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, examinează demersul privind arestul preventiv pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării