main logo
2161

Stoianoglo a venit după 2 deputați: Rolurile lui Plahotniuc și Șor

Și deputatului Partidului politic Șor, Denis Ulanov, i-a fost retrasă imunitatea parlamentară.

Stoianoglo a venit după 2 deputați: Rolurile lui Plahotniuc și ȘorColaj: știri.md

În cazul acestuia, potrivit procurorului general, există probe pertinente și concludente de implicare în furtul miliardului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Pentru ridicarea imunității au votat 70 de deputați.

Votul parlamentarilor vine după ce în plen a fost retrasă imunitatea colegului său, Petru Jardan.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat în plenul Parlamentului că Denis Ulanov este suspectat de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Potrivit lui, acționând în interesul asociației criminale, Denis Ulanov a acordat mijloace și instrumente necesare, precum și a înlăturat obstacole în vederea sustragerii a 12,5 milioane de dolari SUA și 23,8 milioane de euro, prejudiciind statul în proporții deosebit de mari.

Acțiunile ar fi fost săvârșită la dobândirea bunurilor altor persoane prin inducerea în eroare a mai multor persoane, prezentând drept adevărat o faptă mincinoasă în privința naturii și a calității substanțiale ale obiectului actului juridic nul sau anulabil.

De asemenea, Denis Ulanov ar fi săvârșit, în calitate de complice, încă o infracțiune „spălarea banilor”.

Răspunzând la întrebările deputaților, procurorul general a precizat că Vlad Plahotniuc este conducătorul organizației criminale, iar Ilan Șor al grupului criminal.

Cât despre declarațiile precum că Denis Ulanov ar fi solicitat de nenumărate ori să fie audiat la procuratură, Alexandr Stoianoglo a spus că acesta s-a adresat cu diferite plângeri pe diferite cazuri cu privire la activitatea lui și niciodată nu a propus  audierea sa.

Denis Ulanov a declarat în plen că nu ar vrea să creadă că ceea ce se întâmplă azi are caracter politic.

„Poate mi-ați stabilit funcția pentru că am fost avocatul lui Ilan Șor? Da, eu am fost avocatul lui și mi-am îndeplinit obligațiile onest, legal și profesionist.

Dacă va veni timpul să plec din această sală, voi reveni la aceeași activitate”, susține Denis Ulanov.

În luarea sa de cuvânt, secretara fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber, a declarat că avocatul Denis Ulanov, care a gestionat partea formală și juridică a tranzacției de la Victoriabank, a ajuns să fie hărțuit de procuratură, iar contabila-șefă de la această instituție financiară, care s-a ocupat nemijlocit de realizarea acestei tranzacții, este bine mersi.

„Față de ea nu există pretenții și nici întrebări? De ce oare? Nu cumva pentru că este soacra unui deputat care este acum în această sală?”, a spus Marina Tauber.

Aceasta a mai spus că ceea ce i se întâmplă astăzi lui Petru Jardan și Denis Ulanov i se poate întâmpla oricui.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării