main logo
656

Steţiuk: Tiraspolul monitorizează atent ce face Chişinăul

MAE al Transnistriei monitorizează atent ce face Chişinăul pentru a asigura interacţiunea sistemelor de telecomunicaţii ale celor două maluri ale Nistrului.

Steţiuk: Tiraspolul monitorizează atent ce face Chişinăul

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat viceministrul de externe al autoproclamatei RMN, Alexandr Steţiuk, într-un interviu acordat unui post de televiziune local, transmite Știri.md.

Printre aspectele pozitive ale înregistrării operatorului transnistrean în Republica Moldova, el a menţionat că interconectarea directă cu partenerii moldoveni va avea, în primul rând, un efect pozitiv asupra tarifelor actuale pentru serviciile de comunicaţii.

„Al doilea efect pozitiv îl constituie posibilitatea operatorului nostru de a utiliza cele mai noi tehnologii, de a încheia acorduri cu alte state", a spus Steţiuk.

El consideră „absolut greşit" faptul că autoritatea de reglementare a Moldovei a acordat mai demult licenţe pentru "Orange Moldova" şi "Moldcell" de a presta servicii mobile inclusiv pe teritoriul Transnistriei, care are propriul operator, "InterDnestrCom".

Pentru implementarea prevederilor deciziei protocolare "Cu privire la măsurile de organizare a interacţiunii în domeniul telecomunicaţiilor", semnată la 25 noiembrie 2017 de către Moldova şi Transnistria, Parlamentul a adoptat amendamente la legislaţie. 

Acestea creează condiţii pentru promovarea negocierilor privind înregistrarea "InterDnestrCom" în Moldova şi restabilirea comunicaţiei telefonice directe între malurile Nistrului.

Problemele în domeniul comunicaţiilor între Moldova şi Transnistria sunt de mai mulţi ani. 

Acestea ţin de faptul că Transnistria nu a fost de acord cu planul de numerotare propus de Chişinău şi a introdus propriul său plan. 

În consecinţă, comunicaţiile telefonice directe au fost întrerupte şi este efectuată de câţiva ani prin intermediul operatorilor străini. 

Acelaşi lucru se referă şi la telefonia mobilă, unde operatorii din regiune şi din restul Moldovei îşi creează reciproc probleme din cauza neînţelegerilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării