main logo
389

Statul Qatar și R. Moldova își vor intensifica relațiile bilaterale

Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, Şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani.

Statul Qatar și R. Moldova își vor intensifica relațiile bilateraleStatul Qatar și R. Moldova își vor intensifica relațiile bilaterale

Cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual al relațiilor bilaterale, menționând dinamica pozitivă ale acestora în ultima perioadă de timp, în special pe segmentul comercial-economic, transmite Știri.md.

În cadrul discuției, șeful diplomației moldovenești a reconfirmat valoarea dialogului bilateral pentru ambele state, menționând că deschiderea primei misiuni diplomatice a țării noastre în Golf, în 2013, este o demonstrare a importanței relațiilor dintre Republica Moldova și Statul Qatar.

La rândul său, Ministrul Al-Thani a confirmat disponibilitatea Statului Qatar de a aprofunda relațiile bilaterale, subliniind că țara sa și Republica Moldova au toate premisele pentru acest deziderat.

Amintim că, ministrul Tudor Ulianovschi întreprinde, în perioada 15 -17 decembrie, o vizită de lucru în Statul Qatar, unde a participat la lucrările Forumului Internațional de la Doha, cu genericul „Modelarea politicii într-o lume interconectată”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării