3 dec, 2019 13:38
1 161
0
Stamate: Nagacevschi se face că plouă ca să-l protejeze pe Sternioală
3 dec, 2019 13:38
1 161
0

Fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, consideră că şedinţele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sunt blocate intenţionat de actualul ministru Fadei Nagacevschi.

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, ea a scris marţi pe facebook că "CSM nu poate lua decizii, pentru că şedinţa CSM este fără cvorum din cauza ministrului Justiţiei, care torpilează din nou şedinţa", transmite Știri.md.

"Ce mai contează ce a spus preşedintele Comisiei de la Veneţia cu privire la reforma justiţiei şi cu privire la respectarea mandatului constituţional al CSM?!", se întreabă Stamate.

În opinia fostului ministru, "Nagacevschi ştie să invoce Comisia de le Veneţia doar când îi convine".

"Acum, când trebuie să-l protejeze pe Oleg Sternioală, când trebuie să ducă încet-încet situaţia spre o nouă adunare a judecătorilor, ca să poată trage sfori sa fie aleşi alţi judecători, mai obedienţi, în CSM, el se face ca plouă. Care Comisia de la Veneţia? Care independenţă a justiţiei şi a organelor de autoadministrare?", spune ea.

Stamate este convinsă că "se lucrează în continuare pentru a intimida judecătorii care nu au participat la adunările precedente".

"Judecătorii oneşti şi profesionişti cum au lucrat aşa şi continuă să lucreze, şi sunt sigură ca nu simt vreun impas decât, spre regret, presiuni din partea celor ce nu au reuşit să-i atragă în jocurile politice. Ministrul "tehnocrat şi apolitic" execută ordinele de sus şi nici nu-şi pune întrebări referitoare la impactul acţiunilor sau inacţiunilor sale", afirmă Stamate.

Noul ministru al Justiţiei, Fadei Nagacevschi, nu s-a prezentat deja de trei ori la şedinţele CSM: pe 19 şi 21 noiembrie şi 3 decembrie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter