main logo
1624

Stadionul Republican rămâne în folosința Ambasadei SUA. Dodon: O greșeală

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care a fost abrogată legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a Stadionului Republican în proprietatea Guvernului SUA, pentru constituirea unui nou complex al Ambasadei.

Stadionul Republican rămâne în folosința Ambasadei SUA. Dodon: GreșealăFoto: știri.md

Potrivit lui, cedarea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA este o greșeală, transmite Știri.md.

”Astăzi avem primul pas din partea oamenilor buni – cedarea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA. Noi am fost categoric împotriva acestei proceduri. Vă reamintesc că, în legislatura când s-a votat legea în Parlament, eu nu am semnat-o și am fost chiar suspendat din funcție. 

Mai târziu, noi am aprobat legea prin care am anulat acea lege aprobată de regimul lui Plahotniuc și astăzi vedem că majoritatea nouă parlamentară împreună cu Președinția a cedat acest spațiu pentru construcția unei ambasade în centrul Chișinăului. 

Cred că este o greșeală, pentru că aceasta va bloca tot perimetrul din centrul orașului. Eu rămân pe poziția că acest teren trebuie alocat pentru necesitățile chișinăuienilor: un parc social, un local pentru necesitățile oamenilor”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, președintele PSRM a declarat că socialiștii vor continua să protesteze împotriva acestei construcții.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării