main logo
3536

Sputnik V, înregistrat de o firmă din R. Moldova. Sandu: Business privat

Vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, produs de Federația Rusă, a fost înregistrat de o companie privată din Republica Moldova.

Sputnik V, înregistrat de o firmă din R. Moldova. Sandu: Business privatColaj: știri.md

Despre acest lucru a anunțat președintele R. Moldova, Maia Sandu, în cadrul unui interviu oferit pentru Moldova Liberă, transmite Știri.md.

„Așa cum am zis mai devreme, acest vaccin este folosit în mai multe țări, chiar dacă nu a fost omologat încă de OMS și Agenția Medicamentelor din Uniunea Europeană. Sunt și țări ale Uniunii Europene care deja l-au înregistrat, deci l-au omologat, acum nu știu care este propunerea sau care sunt planurile Federației Ruse. 

Este adevărat că o companie privată a făcut o solicitare de înregistrare a vaccinului și că intenționează să-l aducă pentru spitale și să-l dea contra plată.

Acesta este businessul privat. Deci, o companie privată l-a înregistrat și, respectiv, are dreptul să îl vândă în spitalele private din Republica Moldova. 

Eu cred că este corect ca statul să cumpere vaccinul, indiferent de unde vine el și, respectiv, vaccinul să fie oferit gratis, dar, în același timp, nimeni nu poate să le interzică celor care vor să-l aducă”, a declarat Maia Sandu.

Știri.md amintește că Ala Nemerenco acuza mai mulți deputați, numele cărora nu le-a menționat, că ar avea intenții dubioase în ceea ce privește importarea vaccinului Sputnik V în Republica Moldova. 

Consiliera prezidențială în domeniul sănătății scria pe pagina sa de Facebook că sute de mii de doze ar aștepta autorizarea de import, însă ar putea fi administrate doar contra plată, în instituții medicale private.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării