main logo
822

Spînu, vizită la stația electrică Chișinău 330 kV: E în proces de modernizare

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a efectuat astăzi o vizită de lucru la stația electrică Chișinău 330 kV.

Spînu, vizită la stația electrică Chișinău 330 kV: Se modernizeazăFoto: Andrei Spînu

Potrivit informațiilor, de la stația electrică Chișinău 330 kV se va face interconectarea cu România și anume prin stația Vulcănești și linia electrică Vulcănești-Chișinău 400 kV, transmite Știri.md.

"Stația electrică Chișinău de 330 kV este deja în proces de modernizare. Reamintesc, că pentru realizarea lucrărilor s-a semnat un contract în luna ianuarie al acestui an între UCIPE - MEPIU și asociația de companii din România, Siemens Energy SRL – Electromontaj S.A. – Energotech S.A., desemnată câștigătoare a licitației internaționale", informează Andrei Spînu.

Totodată, în postarea ministrului se menționează că la moment se proiectează stația electrică, iar din toamnă se va pregăti terenul, căile de acces și platformele de lucru, inclusiv pentru instalarea autotransformatorului. 

"Din primăvara lui 2023, vor începe lucrările de construcție și instalare a echipamentului pentru 400 kV.  Finalizarea lucrărilor, conform contractului, sunt preconizate să fie încheiate la finele lui 2024. Să ne fie cu spor", a scris Spînu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării