main logo
2880

Spînu a revenit la Guvern. Sandu: Andrei și-a asumat o lovitură de imagine

Andrei Spînu a revenit la Guvern. Acesta își va prelua vechiul fotoliu de ministru al Infrastructurii.

Spînu a revenit la Guvern. Sandu: Și-a asumat o lovitură de imagine

Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că Spînu s-a descurcat foarte bine în funcția de ministru, gestionând criza energetică cu succes, transmite Știri.md.

„Andrei Spînu a fost responsabil de domenii extrem de complicate în mandatul precedent, mă refer în special la domeniul energetic. Andrei și-a asumat o lovitură de imagine, încercând să rezolve probleme extrem de complicate și le-a rezolvat într-o perioadă în care am văzut prețuri la resursele energetice foarte mari și, respectiv, deciziile noastre au fost dificile.

Andrei Spînu a reușit să asigure țara cu resurse energetice în pofida crizei și șantajului Moscovei. Nu am rămas nici fără gaze și nici fără energie electrică. Cel mai important este că am reușit pentru prima dată în 30 de ani să diversificăm asigurarea țării cu gaze naturale, nu mai depindem de Moscova, aici este meritul tău, Andrei.

Am început să lucrăm serios și pe subiectul reformei energetice și, respectiv, Andrei a administrat și portofoliul care ține de dezvoltarea regională, de infrastructură, „Satul European”, cei 300 km de drumuri care au fost construiți în acești doi ani și șantiere care au fost deblocate, care erau înghețate timp de cinci-șase ani.

Este important să reușim cu proiectele de infrastructură la nivel național, drumuri, cale ferată, poduri și la fel să continuăm cu proiectele de infrastructură la nivel local, în fiecare localitate, pentru că asta înseamnă condiții bune pentru cetățeni, asta va spori șansa ca oamenii să vrea să rămână acasă, să muncească aici și să facă aici familii”, a declarat Sandu.

Știri.md reamintește că Andrei Spînu a ocupat fotoliul de ministru al Infrastructurii după ce premierul Dorin Recean a anunțat demisia ministrei Lilia Dabija.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării